De Kolk 6, 7091 JJ Dinxperlo

Wat is Padel?

Padel wordt omschreven als een combinatie van tennis, squash en beachball. Het padelspel is alleen uitdagender, laagdrempeliger en actiever. Kortom, deze sport is een stuk leuker en voor iedereen!

Padel speel je 2 tegen 2 op een baan welke omringd is met 4 glazen wanden. De glazen wanden zijn een onderdeel van het spel en hierdoor krijgt het een extra dimensie. Bij padel mag de bal 1x het oppervlak raken voordat hij naar de overkant gespeeld moet worden, dit is hetzelfde als bij tennis. Voordat je de bal over het net speelt kan de stuiter via de grond of wand, dit is hetzelfde als squash. Het gebruik van de glazen wanden maken het mogelijk om een onhaalbare bal haalbaar te maken, hierbij is gevoel en tactiek nodig. De puntentelling is hetzelfde als die bij tennis, daarnaast komen de spelregels ook overeen. Bij padel wordt gebruik gemaakt van een ander soort racket. Een padelracket is in vergelijking met een tennisracket een stuk kleiner. Het padelracket heeft ook geen snaren maar is gemaakt van fiberglas of carbon.

De baan en het gebruik van de wanden maakt padel een explosieve sport waarbij snelheid en uithoudingsvermogen minder cruciaal zijn.

Benieuwd naar de tarieven voor lespakketten en materialen? 

Voor de lessen en materialen hebben we aparte pagina's ingericht waarop meer informatie te vinden is. Klik op één van de onderstaande knoppen om deze pagina's te bekijken. 

Openingstijden

Maandag

07:00 tot 23:00

Dinsdag

07:00 tot 23:00

Woensdag

07:00 tot 23:00

Donderdag

07:00 tot 23:00

Vrijdag

07:00 tot 23:00

Zaterdag

07:00 tot 23:00

Zondag

07:00 tot 23:00

Bekijk ook:

Contact opnemen?

Adres

De Kolk 6, 7091 JJ Dinxperlo
Plan mijn route » 

Telefoon

E-mail

Website gerealiseerd door Designotive